ALLT OM HONUNG
Honungslimpa - Honungsbröd - ALLT OM HONUNG

Honungslimpa

Saftigt och sött rågbröd med honung, pommeransskal och vackert brungräddad skorpa. Många känner säkert till motsvarigheten sirapslimpa – men frågar du biodlaren är honungslimpa mer gediget och mycket, mycket godare, naturligtvis. Ett matbröd som passar när som helst, prova med smör och Västerbottenost.

Ingredienser

5 dl filmjölk
50 g jäst
2 dl honung
50 g smör, smält
1 msk pomeransskal, stött eller malt
1 msk salt
12 dl rågsikt (har du inte rågsikt så kan du ta hälften vetemjöl och hälften rågmjöl)

Gör så här

  1. Lös jästen i filmjölk och honung.
  2. Tillsätt salt, det stötta pomeransskalet och smöret.
  3. Blanda med degkrok eller för hand ner 10 dl av rågsikten i degvätskan.
  4. Låt jäsa 2 tim på varm plats om filmjölken varit kylskåpskall.
  5. Tillsätt mera mjöl om degen är lös. Forma 2 runda bröd och låt jäsa till dubbel storlek. I mjölade korgar blir de höga och får vackert mönster, men har du inga korgar får det duga med plåt eller annan form.
  6. Stjälp upp de jästa bröden på plåt och baka 10 min i 220°C ugn, sätt därefter ner till 180°C ugnsvärme och baka ytterligare 30 min.
  7. Låt svalna på galler med duk över innan servering.
Honungslimpa - Honungsbröd - ALLT OM HONUNG
Honungslimpa är underbart gott med smör och Västerbottenost.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: