Honungslimpa – Honungsbröd – ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Lussebullar med honung
Det blir ingen riktig honungsjul utan honung i lussebullarna, precis som en biodlare en gång sa, och det stämmer bra. Servera honungslussebullar med honungsglögg. Om du ska göra andra sorters saffransbröd, se recept här...
Apelsinmarmelad med honung
I marmelad med apelsin gör honung den fin. Servera på t.ex. bröd, skorpor och kex. Ingredienser Ca 700 g apelsiner, ekologiska 500 g honung Gör så här Tvätta och borsta apelsinerna. Skär av ändbitarna och skär tunna...
Glögg med honung
Gör egen honungsglögg med färdiga glöggkryddor eller egen kryddblandning. För alkoholfri glögg kan du använda saft eller alkoholfritt vin. Det går även utmärkt att blanda vin och saft beroende på vad du har tillgängligt...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vårens & sommarens kurser i biodling
- Öppet hus hos Freddy Duwe
- Jans bikupor i Kävlinge har vandaliserats flera gånger
- Miljoner bin har mystiskt försvunnit – Sven kan ha svaret
- Tomma kupor gäckar biodlare – miljoner bin har försvunnit
- Biodlarens tips: Så skapar man en fristad för pollinatörer
- Utmaningen för biodlaren i Sollefteå: Bin dör under vintern
- Tidig utökning på våren
- Biodlingskalender: Maj
- Utökning