Honungslimpa – Honungsbröd – ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honung som konserveringsmedel
Lägg en matsked smält honung överst på den nykokta marmeladen eller sylten i burken. Honungen lägger sig som ett konserverande skikt över sylten.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Te av temynta med honung
Gör eget te av torkade blad från trädgårdsväxten Röd temynta och söta med honung. Lukten och smaken hos temynta påminner bergamott som används för att smaksätta tesorten Earl Grey. Bladen hos temynta innehåller tymol...
Skiktad honung
Skiktad honung kan uppstå om honung förvaras i för hög värme eller oregelbunden förvaringstemperatur. Hur ser skiktad honung ut? Kristalliserat druvsocker sjunker till botten och fruktsocker lägger sig överst. Du ser...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bekämpningsmedel på bivänliga växter
- Vårens kurser i biodling
- Vad gör politikerna i EU för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill