ALLT OM HONUNG
Honungspaj med hjortron

Honungspaj med hjortron

Paj med svenska bär och svensk honung. Kan varieras med andra syrliga bär som till exempel vinbär, hallon eller lingon.

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk honung
1-2 msk kallt vatten

Fyllning

2 dl vispgrädde
2 ägg
250 g hjortron, tinade om de är frysta
1/2-1 dl honung beroende på bär, lingon behöver lite mer sötma

Gör så här

  1. Kör mjöl, honung och smör skuret i småbitar i matberedaren tills degen blir smulig.
  2. Häll ner 1-2 msk vatten och kör igen.
  3. Stanna matberedaren så fort en degboll formats.
  4. Låt degen vila 1 timme i kylskåp.
  5. Kavla ut degen och lägg i en rund form. Låt vila i formen en halvtimme. Får du deg över kan du göra dekorationer att toppa med vid steg nr 8.
  6. Grädda pajskalet utan fyllning i mitten av ugnen 200°C i ca 15 min,.
  7. Fördela bären över pajskalet.
  8. Vispa samman vispgrädde, ägg och honung. Häll över bären.
  9. Baka ytterligare ca 20 min.
  10. Låt svalna innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: