ALLT OM HONUNG
Honungspaj med hjortron

Honungspaj med hjortron

Paj med svenska bär och svensk honung. Kan varieras med andra syrliga bär som till exempel vinbär, hallon eller lingon.

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk honung
1-2 msk kallt vatten

Fyllning

2 dl vispgrädde
2 ägg
250 g hjortron, tinade om de är frysta
1/2-1 dl honung beroende på bär, lingon behöver lite mer sötma

Gör så här

  1. Kör mjöl, honung och smör skuret i småbitar i matberedaren tills degen blir smulig.
  2. Häll ner 1-2 msk vatten och kör igen.
  3. Stanna matberedaren så fort en degboll formats.
  4. Låt degen vila 1 timme i kylskåp.
  5. Kavla ut degen och lägg i en rund form. Låt vila i formen en halvtimme. Får du deg över kan du göra dekorationer att toppa med vid steg nr 8.
  6. Grädda pajskalet utan fyllning i mitten av ugnen 200°C i ca 15 min,.
  7. Fördela bären över pajskalet.
  8. Vispa samman vispgrädde, ägg och honung. Häll över bären.
  9. Baka ytterligare ca 20 min.
  10. Låt svalna innan servering.
error: