Honungspaj med hjortron

Honungspaj med hjortron

Paj med svenska bär och svensk honung. Kan varieras med andra syrliga bär som till exempel vinbär, hallon eller lingon.

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk honung
1-2 msk kallt vatten

Fyllning

2 dl vispgrädde
2 ägg
250 g hjortron, tinade om de är frysta
1/2-1 dl honung beroende på bär, lingon behöver lite mer sötma

Tillagning

Kör mjöl, honung och smör skuret i småbitar i matberedaren tills degen blir smulig.

Häll ner 1-2 msk vatten och kör igen.

Stanna matberedaren så fort en degboll formats.

Låt degen vila 1 timme i kylskåp.

Kavla ut degen och lägg i en rund form. Låt vila i formen en halvtimme.

Grädda pajskalet utan fyllning i mitten av ugnen 200° i ca 15 min,.

Fördela bären över pajskalet.

Vispa samman vispgrädde, ägg och honung. Häll över bären. Får du deg över kan du göra dekorationer att toppa med.

Baka ytterligare ca 20 min.

PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung

Youtube

            

Recept och tips med biprodukter