Paj med svenska bär och svensk honung. Kan varieras med andra syrliga bär som till exempel vinbär, hallon eller lingon.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk honung
1-2 msk kallt vatten
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 ägg
250 g hjortron, tinade om de är frysta
1/2-1 dl honung beroende på bär, lingon behöver lite mer sötma
Tillagning
Kör mjöl, honung och smör skuret i småbitar i matberedaren tills degen blir smulig.
Häll ner 1-2 msk vatten och kör igen.
Stanna matberedaren så fort en degboll formats.
Låt degen vila 1 timme i kylskåp.
Kavla ut degen och lägg i en rund form. Låt vila i formen en halvtimme.
Grädda pajskalet utan fyllning i mitten av ugnen 200° i ca 15 min,.
Fördela bären över pajskalet.
Vispa samman vispgrädde, ägg och honung. Häll över bären. Får du deg över kan du göra dekorationer att toppa med.
Baka ytterligare ca 20 min.