ALLT OM HONUNG
Honungspaj med lingon

Honungspaj med lingon

Söt paj med honungsfyllning och uppfriskande lingon. Servera till kaffet eller som dessert.

Ingredienser botten

100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker

Ingredienser fyllning

3 äggulor
1 dl farinsocker
2 dl honung
50 g smör
1/4 tsk salt
1/2 msk vaniljpulver
3,5 dl lingon (frysta eller färska)
125 g grovt hackade valnötter eller mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör.
  3. Blanda mjöl, havregryn, socker och tillsätt smöret. Blanda till en deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform, grädda 15 minuter, ta ut pajskalet och låt svalna.
  5. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
  6. Vispa äggulor och farinsocker till det blir pösigt.
  7. Smält honung och smör på låg värme och låt svalna.
  8. Häll honungsblandningen, salt och vaniljpulver i äggsmeten. Tillsätt valnötter eller mandel och lingon, blanda och bred ut smeten i pajskalet.
  9. Grädda cirka 30-40 minuter. Låt svalna och strö över lingon vid servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: