ALLT OM HONUNG
Mördegskakor med honung

Mördegskakor med honung

Goda småkakor med honung och valfri sylt eller marmelad som fyllning.

Ca 40-50 st

Deg

200 g smör, kallt i bitar
4 msk honung
4,5 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
Till jul kan de smaksättas 1 pkt saffran eller 2 tsk kanel

Fyllning

Sylt eller marmelad

Gör så här

  1. Arbeta ihop degen i matberedare.
  2. Rulla 2 längder av degen och lägg dem i kylskåp en 1/2 tim.
  3. Skär varje längd i ca 25 delar.
  4. Rulla till bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Gör en fördjupning i bollarna och klicka sylt eller marmelad i hålet.
  6. Grädda i mitten av ugnen, 175°C i ca 10 min.
  7. Låt svalna innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: