ALLT OM HONUNG
Honungspäron i rödvin

Honungspäron i rödvin

Päron marinerade i rödvin, honung och kryddor. Servera som dessert med vispad grädde. Tänk på att förbereda denna dessert minst ett dygn innan servering.

4 portioner

Ingredienser

4 stora päron eller 8 små

Lag

6 dl rött vin
1 dl vatten
1 dl honung
1 kanelstång
3 st stjärnanis eller 1 tsk vanlig anis

Till servering

Grädde, vispad

Gör så här

  1. Koka upp lagen.
  2. Skala päronen och lägg dem i lagen.
  3. Låt sjuda i 30 minuter och vänd päronen flera gånger.
  4. Låt stå i kylskåpet minst ett dygn.
  5. Servera med vispgrädde.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.