ALLT OM HONUNG
Honungspicklad morot | ALLT OM HONUNG

Honungspicklad morot

Snabbpicklade morötter med honung ger ett sötsyrligt tillbehör t.ex. till sallader, wraps eller hamburgare. Receptet räcker till en liten burk eller ca 2-4 portioner, öka mängden morötter eller honungslag vid behov.

Ingredienser

  • Ca 100 g morötter

Honungslag

  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk ättika 24%
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättika och honung i en kastrull.
  2. Låt honungslagen svalna.
  3. Skölj eller skala morötterna.
  4. Skär, hacka, tärna, riv eller hyvla dem på längden med rivjärn, potatisskalare eller mandolin.
  5. Blanda morötterna i honungslagen.
  6. Låt stå ca 30 minuter innan servering
  7. Alternativt förvara i glasburk med lock i kylskåp under en begränsad tid.
error: