ALLT OM HONUNG
Honungspicklad rödkål | ALLT OM HONUNG

Honungspicklad rödkål

Recept på hållbart picklad rödkål med lokal honung. Servera till t.ex. till köttbullar, fläsk eller korv.

Honungslag

  • 3 dl vatten
  • 2 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 dl honung

Ingredienser

  • Ca 500 g rödkål

Gör så här

  1. Skär, hacka eller strimla rödkål med kniv, eller hyvla med mandolin.
  2. Lägg rödkålen i en ren glasburk.
  3. Värm vatten i en kastrull.
  4. Rör ner vinäger och honung och rör om tills honungen löser sig.
  5. Häll lagen över kålen så det täcker, gör mer lag om det inte räcker.
  6. Låt svalna och förvara i kylskåp minst ett par timmar innan servering.
  7. Picklad rödkål håller rätt länge i kylskåp med lock på burken, om du inte äter upp allt.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.