Enligt EUs Jordbruksstatistik fanns det ca 15 000 biodlare med ca 150 000 bisamhällen i Sverige år 2007. Mer statistik för biodling finns i boken Bin till nytta och nöje.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungskonsumtion i Sverige
Honungskonsumtionen i Sverige var år 2010 drygt 7000 ton (Källa Jordbruksverket).
Mer statistik om honung finns i boken Bin till nytta och nöje.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Gjuta bivax
Att gjuta bivax i block eller bitar är bra för enklare dosering i salvor eller till försäljning. Här är några sätt att gjuta bivax. Läs mer om hur du smälter bivax här. Använd alltid svenskt bivax från lokala...
Honung för minnet
Ät honung regelbundet och du får ett gott minne, god hälsa och kommer varken att känna dig alltför hungrig eller orkeslös. Detta skriver Shen Nong (Shen-nung eller Shennong, lite rörig historia det där) år 50 f.Kr. De...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Dna-tester ska avslöja bluffhonung i butikerna
- Julen blir godare med honung
- Biodlingskalender: December
- Bistick
- Biodlingskalender: November
- Tips för lyckad övervintring av bisamhällen
- Höstens kurser i biodling
- Björnens söta stöt kostade odlaren 50 kilo honung
- 80% fuskhonung i tyska butiker
- Snart måste importerad honung och andra biodlingsprodukter komma från listade anläggningar