Enligt EUs Jordbruksstatistik fanns det ca 15 000 biodlare med ca 150 000 bisamhällen i Sverige år 2007. Mer statistik för biodling finns i boken Bin till nytta och nöje.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Myntate med honung
Gör te på färsk eller torkad mynta, blommor och/eller blad, och söta med honung. Myntate smakar frisk mint och sägs lugna kroppen samt lindra vid magont. Ingredienser, per kopp 1 tsk torkad mynta, eller en kvist färsk...
Honungssenap med whisky
Ca 3 dl Ingredienser 1 pkt (26 g) bruna senapsfrön 1 pkt (26 g) gula senapsfrön 1 dl vatten 1/2 msk vinäger 2 msk honung (gärna en smakrik honung typ ljunghonung eller skogshonung) 2 msk whisky 1/2 tsk salt 1/4 –...
Smaksatt honung
För många biodlare är naturell honung utan tillsatser det enda riktiga, och det är nära på en dödssynd att förstöra den unika honungen genom att blanda i främmande tillsatser. Men att smaksätta honung kan definitivt ha...
- Honung
- Biprodukter
- Recept & Tips
- Bok om honung
- Allt om biodling
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Arbetsbi
- Förgiftning av honungsbin
- Höstens kurser i biodling
- Bättre körsbärsskörd när flera biarter sköter pollineringen
- Skogens Honung – Sorthonung, Honungscafé, Biredskap & Keramik
- Nybörjarkurs i biodling
- Den svenska honungen – Landsbygdsministern svarar
- Katastrofalt honungsår i Västerbotten
- Invintring
- Skydds- och övervakningszoner för amerikansk yngelröta