ALLT OM HONUNG
Honungstryffel med kardemumma | ALLT OM HONUNG

Honungstryffel med kardemumma

Recept på härlig tryffel med honung, choklad och kardemumma. Receptet ger ca 20-40 st tryffelkulor, beroende på hur stora du gör dom naturligtvis.

Ingredienser

  • 300 g blockchoklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 4 msk honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk kardemumma, mortlade kärnor eller mald
  • Ca 1 dl kakaopulver till rullning

Gör så här

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
  2. Tillsätt blockchoklad i bitar, honung, vaniljpulver och kardemumma.
  3. Rör om tills choklad och honung smälter.
  4. Ställ i kylskåp några timmar tills smeten stelnar helt.
  5. Forma kulor av massan med händerna och rulla direkt i kakao.
  6. Förvara i kylskåp fram till servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.