Tarte tatin med päron och honung

Tarte tatin med päron och honung
Ingredienser

4-5 små päron
2 msk honung
75 g smör
50 g hackad mandel
2 plattor fryst smördeg

Tillagning

Skala och dela päronen. Skär bort kärnhus.

Smält honung i en medelstor stekpanna tills den börjar sjuda. Lägg i smöret och värm till det smält. Ta bort pannan från värmen och strö över den hackade mandeln och lägg på päronen med snittytan uppåt.

Låt smördegen tina ca 30 min. Förena smördegsplattornas långsidor med lite vatten. Kavla så ut dem till stekpannans storlek. Lägg degen på päronen och tryck ner den runt kanterna i stekpannan. Grädda i 20-25 min i 200° mitt i ugnen.

Ta ut kakan och låt den vila ca 5 min. Lägg ett fat ovanpå kakan och vänd stekpannan hastigt runt så päronen hamnar uppåt på pajen. Servera med glass eller vispad grädde.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: