Honungstryffel

Honungstryffel

ca 40 st

Ingredienser

1 1/2 dl vispgrädde
100 g smör
300 g mörk choklad
4 msk honung
1 tsk vaniljpulver
kakao till garnering

Eventuell smaksättning

• 1/2 krm malen kardemumma
• 1/2 msk snabbkaffe
• 2 droppar pepparmyntsolja
• 2 msk konjak
• 1 tsk rivet skal av ekologisk apelsin

Tillagning

Koka upp grädde och smör.

Dela chokladen i bitar. Tillsätt choklad, honung, vaniljpulver och eventuell smaksättning.

Rör om tills chokladen har smält.

Häll smeten i en djup tallrik eller skål och låt stå i kylen minst 2 timmar eller över natten.

Rulla bollar av tryffeln eller spritsa ut toppar på en plåt.

Rulla bollarna i kakao eller sikta över kakao om du spritsar toppar.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: