ALLT OM HONUNG
Honungstryffel

Honungstryffel

Honung förhöjer smaken i chokladtryffel till höjder ända upp i fjällen. Det här receptet ger ca 40 st oemotståndliga tryfflar att njuta av.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 4 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • kakao till garnering

Eventuell smaksättning

  • 1/2 krm malen kardemumma
  • 1/2 msk snabbkaffe
  • 2 droppar pepparmyntsolja
  • 2 msk konjak
  • 1 tsk rivet skal av ekologisk apelsin

Tillagning

  1. Koka upp grädde och smör.
  2. Tillsätt choklad i bitar, honung, vaniljpulver och eventuell smaksättning.
  3. Rör om tills chokladen har smält.
  4. Häll smeten i en djup tallrik eller skål och låt stå i kylen minst 2 timmar eller över natten.
  5. Rulla bollar av tryffeln eller spritsa ut toppar på en plåt.
  6. Rulla bollarna i kakao eller sikta över kakao om du spritsar toppar.
  7. Ät upp alla på en gång eller förvara svalt.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: