ALLT OM HONUNG
Inlagda rödbetor med honung | ALLT OM HONUNG

Inlagda rödbetor med honung

Pyttipanna med stekta ägg är en utav världens bästa maträtter, men det gäller givetvis bara du har rödbetor inlagda med honung till. Här är ett recept på inlagda rödbetor sötade och smaksatta i en honungslag.

Ingredienser

2 kg rödbetor
1 liter vatten

Honungslag

1 liter vatten
3 dl honung
1 1/2 dl ättika 24%
10 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna och koka dom på gränsen till mjuka i vatten.
  2. Spola rödbetorna med kallt vatten och gnid bort skalen.
  3. Lägg hela eller skivade rödbetor i glasburkar.
  4. Koka upp ingredienserna för honungslagen och låt sjuda 3-4 minuter.
  5. Häll lagen över rödbetorna och sätt på lock.
  6. Låt stå i kylskåp 1 dygn innan servering.
  7. Oöppnad burk håller cirka 6-12 månader i sval förvaring.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: