Honung i vaxkaka – finare än vad någon bagare kan baka. Kakhonung är honung i sin råaste form. Svensk kakhonung säljs sällan i vanliga livsmedelsbutiker. Fråga istället lokala biodlare eller gårds- och delikatessbutiker under sommar och höst när honung skördas. Läs mer om kakhonung.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Svartvinbärsläsk med honung
Hemgjord läsk eller lemonad med svarta vinbär blir extra god när du sötar med honung. Du kan smaksätta med både bär eller blad av svarta vinbär, använder du blad kokar du ett extrakt precis som med svartvinbärsté. Har...
Fosfataser
Fosfataser är en typ av enzymer som katalyserar defosforylering av lipider, kolhydrater och aminosyrorna serin, treonin och tyrosin. Läs mer hos Wikipedia.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Senapssill med honung
Recept på senapssill med honungssenap och honung. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Till din honungssill är det såklart lämpligt att servera...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.