ALLT OM HONUNG
Kaneltryffel med honung | ALLT OM HONUNG

Kaneltryffel med honung

Recept på tryffel med choklad, honung och kanel. Använd mörk choklad eller ljus mjölkchoklad beroende på vad du föredrar. Receptet ger ca 20-40 st tryffelkulor.

Ingredienser

  • 300 g blockchoklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 3 msk honung
  • 1 msk kanel, mald
  • 1 krm salt
  • 50 g fint hackad mandel, nötter eller socker till garnering

Gör så här

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
  2. Tillsätt blockchoklad i bitar, honung och kanel.
  3. Rör om tills choklad och honung smälter.
  4. Ställ i kylskåp tills smeten stelnar helt.
  5. Gröp ur massan med en tesked och forma kulor med händerna.
  6. Rulla kulorna i fint hackad mandel, nötter eller socker.
  7. Förvara i kylskåp fram till servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: