ALLT OM HONUNG
Körsbärssaft med honung - Recept | ALLT OM HONUNG

Körsbärssaft med honung

Recept på saft av körsbär sötad med honung.

Ingredienser

1,5 l körsbär
4 dl vatten
500 g honung, eller efter smak

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll i bären.
  2. Låt koka ca 5-10 minuter tills bären brister i skalen.
  3. Häll i en silduk och låt självrinna ca 30-60 minuter i en kastrull.
  4. Koka upp vätskan. Rör ner honungen direkt, eller och låt svalna till cirka 40°C om du inte vill pastörisera honungen.
  5. Tappa i flaska med kork, förvara i kyl och konsumera inom någon vecka. Eller frys in körsbärssaften i flexibel förpackning.
  6. Saften är koncentrerad och späds med vatten vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: