ALLT OM HONUNG
Nötpaj med honung | ALLT OM HONUNG

Nötpaj med honung

Paj med nötter, honung och kakao. Variera receptet med t.ex. pecannötter, valnötter, hasselnötter, cashewnötter eller mandel. Servera till fika eller som dessert.

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 4 dl hackade nötter
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl honung
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g smör

Till servering

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare och tryck ut degen i en ugnssäker form.
  2. Låt formen stå i kylen ca 30 min.
  3. Grädda pajskalet i ugn 200°C ca 10 min.
  4. Mixa eller hacka och rosta nötterna i en panna på spisen.
  5. Vispa ägg, socker, honung, salt, vaniljpulver och kakao till fyllningen.
  6. Rör ner smöret i fyllningen.
  7. Strö ut nötterna i pajskalet och häll fyllningen över.
  8. Grädda nedtill i ugn 200°C ca 15-20 min.
  9. Servera med vispad grädde. Garnera med lite extra mixade eller hackade nötter vid servering om du vill.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.