Recept på krusbärskräm sötad med honung. Utmärkt till frukost, lunch eller mellanmål. Ett bra sätt att tillvara på sommarens skörd av krusbär. För tjockare kräm tillsätt mer potatismjöl, för sötare smak tillsätt mer honung.
Ca 2-4 portioner
Ingredienser
1/2 liter färska eller frysta krusbär, noppade
5 dl vatten
1 dl honung, eller efter smak
3 msk potatismjöl
Tillagning
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Lägg i krusbären och koka ca 3 min eller tills bären spricker.
- Ta bort kastrullen från värmen.
- Mixa med stavmixer om du vill ha en slätare kräm.
- Rör ut potatismjölet i 1/2 dl kallt vatten.
- Häll ner mjölredningen och vispa eller mixa.
- Koka upp och ställ från värmen.
- Rör ner honung efter smak medan krämen svalnar.
- Servera med kall mjölk.