ALLT OM HONUNG
Krusbärsläsk med honung | ALLT OM HONUNG

Krusbärsläsk med honung

Recept på hemgjord läsk med krusbär och honung. Har du redan krusbärssaft med honung färdig kan du använda den koncentrerad istället för bär.

Ingredienser

  • Ca 1 msk krusbär
  • Ca 1 msk honung per glas
  • Kolsyrat mineralvatten
  • Isbitar, om du vill

Gör så här

  1. Sjud noppade krusbär och en skvätt vatten i en kastrull så att bären mjuknar.
  2. Mosa bären med en potatisstomp.
  3. Sila bort krusbärskärnor och skal med en tesil i ett glas eller kärl.
  4. Rör ut honung i krusbärsextraktet medan det är ljummet och låt svalna.
  5. Häll eventuella isbitar och en skvätt krusbärs-extrakt i kylda glas.
  6. Fyll upp med kolsyrat vatten, rör om och servera direkt.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.