ALLT OM HONUNG
Ljungsnaps med ljunghonung | ALLT OM HONUNG

Ljungsnaps med ljunghonung

Det blir inte mer ljung i ljungsnaps än om den sötas med ljunghonung. Använd vilda ljungblommor och ljunghonung från närmaste biodlare som skördar den. Som alkoholfritt alternativ kan du brygga ljungte och söta med honung.

Ingredienser

  • Blommor av ljung
  • Brännvin
  • Honung

Gör så här

  1. När ljungens blommor slår ut repar du av dem från kvistarna och rensar bort de mesta gröna bladen.
  2. Lägg ljungblommorna i en glasburk, häll på brännvin och sätt på lock.
  3. Låt stå och dra cirka en vecka och sila bort blommorna i en tesil eller fin duk.
  4. Späd med brännvin och söta med ljunghonung till önskad smak.
  5. Ljungsnapsens färg blir svagt rosa om du lagrar den och gulare när du tillsätter ljunghonung.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.