En film om hur du använder honung i matlagningen.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Lindhonung
Lindhonung är en monofloral sorthonung som härstammar till större delen av nektar från växten lind. Kring herrgårdar, kyrkor och liknande miljöer där det är vanligt med många lindträd, kan biodlare skörda lindhonung...
Toscapaj med honung
Fikapaj med frukt eller bär toppad med toscasmet med honung. Toscasmet 75 g smör 1 dl honung 1 1/2 msk mjöl 1 1/2 msk mjölk 1 dl hackad mandel och/eller nötter 1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten Pajdeg...
Gjuta bivax
Att gjuta bivax i block eller bitar är bra för enklare dosering i salvor eller till försäljning. Här är några sätt att gjuta bivax. Läs mer om hur du smälter bivax här. Använd alltid svenskt bivax från lokala...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.