ALLT OM HONUNG
Morotsfrallor med honung | ALLT OM HONUNG

Morotsfrallor med honung

Fina frallor bakade med morötter och honung. Gott matbröd till fruskot eller mellis.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • ca 200 g morötter, fint rivna
  • 1 msk salt
  • 4 dl rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl

Garnering

  • Vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jäst, honung och rapsolja i vattnet, i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och blanda väl.
  3. Tillsätt morötterna och blanda väl.
  4. Låt jäsa under duk i kylskåp över natten eller ca 12 timmar.
  5. Stjälp upp degen och dela 2 bitar.
  6. Rulla ut längder och dela varje längd i 8 bitar.
  7. Lägg bitarna på plåt, pudra med lite vetemjöl.
  8. Ställ in plåten i ugnen och stänk vatten med en pensel eller blomspruta över bröden.
  9. Baka i 225°C ca 15 minuter eller tills frallorna får färg.
  10. Låt svalna på galler innan servering eller infrysning.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.