Fina frallor bakade med morötter och honung. Gott matbröd till fruskot eller mellis.
Ingredienser
- 5 dl vatten
- 25 g jäst
- 2 msk honung
- 2 msk rapsolja
- ca 200 g morötter, fint rivna
- 1 msk salt
- 4 dl rågmjöl
- 6 dl vetemjöl
Garnering
- Vetemjöl
Gör så här
- Rör ut jäst, honung och rapsolja i vattnet, i en bunke.
- Tillsätt mjölet lite i taget och blanda väl.
- Tillsätt morötterna och blanda väl.
- Låt jäsa under duk i kylskåp över natten eller ca 12 timmar.
- Stjälp upp degen och dela 2 bitar.
- Rulla ut längder och dela varje längd i 8 bitar.
- Lägg bitarna på plåt, pudra med lite vetemjöl.
- Ställ in plåten i ugnen och stänk vatten med en pensel eller blomspruta över bröden.
- Baka i 225°C ca 15 minuter eller tills frallorna får färg.
- Låt svalna på galler innan servering eller infrysning.