ALLT OM HONUNG
Morotssoppa med honung | ALLT OM HONUNG

Morotssoppa med honung

Piffig soppa med morötter, ingefära och honung. Receptet ger ca 4 portioner.

Ingredienser

  • 1 liter buljong
  • 3 stora morötter eller 500 g skurna i slattar
  • 1 liten lök, finhackad
  • 1 msk honung
  • 1 msk apelsinsaft eller apelsinjos
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • Salt och peppar

Förslag på tillbehör

  • Persilja, basilika eller gräslök
  • Gräddfil
  • Stekta brödtärningar
  • Rostade pumpakärnor
  • Matbröd med pålägg av pesto med morotsblast; mixa morotsblast, nötter, vegetabilisk olja och en klyfta vitlök i matberedare.

Gör så här

  1. Koka lök och morot mjuk i buljongen.
  2. Mixa slät med stavmixer.
  3. Tillsätt honung, apelsinsaft och ingefära.
  4. Låt koka upp igen och spä eventuellt med vatten om du vill ha tunnare konsistens.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera i skålar med tillbehör du föredrar.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.