Ölmarmelad med honung

Ölmarmelad med honung

Recept på ölmarmelad sötad med honung. God på rostat bröd, scones eller till ost.

Ingredienser

6 små äpplen
1 ekologisk citron
1 dl vatten
1 dl mörkt öl, t ex porter
2,5 dl honung
1 tsk kardemumma (mortlad av kardemummakärnor)

Tillagning

Skala äpplena och ta bort kärnhusen.

Skär hela citronen i bitar.

Koka upp vatten, skal, kärnhus och bitar av citron. Låt koka under lock ca 30 min.

Sila och spar vätskan.

Skär äpplena i små tärningar och koka dem med ölet under lock på svag värme i ca 15 min.

Tillsätt honung och den sparade vätskan. Koka upp allt utan lock 15 min.

Tillsätt kardemumma och häll upp marmeladen i rena, varma burkar.

Förvara i kylskåp.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: