Ett franskt kryddbröd bakat med honung, som passar bra till ostbrickan.
Ingredienser
1 dl honung
1/2 dl rå- eller farinsocker
1 1/2 dl grädde
1 msk blandat anis och fänkål
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 dl torkade aprikoser
1 dl grovhackad mandel
1 dl valnötter
1 dl solrosfrö
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat eller bakpulver
Smör och finhackad mandel, nötter eller frön till formen.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka honung, råsocker eller farin, grädde och samtliga kryddor i en kastrull och låt svalna.
- Hacka aprikoserna och blanda med mandel, nötter och frön. Sätt till mjöl, salt och jäsmedel.
- Blanda det torra med den avsvalnade vätskan.
- Smörj och bröa en form med hacket av mandel eller nötter och fröin.
- Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter. Prova med en sticka om den är torr.
- Låt svalna innan servering.