Paj med pumpa, honung, kanel och ingefära. Serveras till kaffet eller som dessert.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning
500 g pumpa, skalad, avkärnad, grovhackad
1,5 dl honung
2 ägg
1/2 dl mjölk
1 msk mald kanel
1 tsk mald ingefära
Gör så här
- Värm ugn till ca 200-220°C.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg på grovhackad pumpa. Rosta i ca 40 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Mixa ingredienserna till pajdegen i matberedare eller degblandare.
- På en lätt mjölad yta, kavla degen ca 0,5 cm tjock. Placera degen i en ugnssäker form, ø 20-25 cm. Skär bort överflödig deg längs kanterna på formen.
- Ställ ugnen på 180°C.
- Mixa pumpan slätt i en matberedare. Tillsätt honung, ägg, mjölk, kanel och ingefära. Mixa tills allt har blandats.
- Bred ut pumpablandningen i pajskalet. Grädda i ugnen ca 40-50 minuter, tills ett stickprov inte kladdar.
- Låt pajen svalna på galler innan servering.