ALLT OM HONUNG
Rådjursstek med honungsrostad rotsaksröra och lingondressing

Rådjursstek med honungsrostad rotsaksröra och lingondressing

Vilträtt med rådjur, rotsaker, lingon och honung för höstiga söndagsmiddagar.

4 portioner

Rådjurstek

600 g rådjur, t.ex. innanlår eller sadel

Honungsrostad rotsaksröra

1-2 morötter
2 skivor kålrot
1-2 palsternackor
3-4 potatis, skalad
1 gul lök
2 msk olivolja
2 msk honung
1 tsk salt
1 tsk timjan

Lingondressing med honung

2 msk olivolja
1 dl lingon
1 rödlök, finhackad
1 dl portvin eller dessertvin
1 msk honung
1 tsk salt

Till servering

Rosmarin
Flingsalt
Svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär rotsakerna i stavar blanda med olja, honung, salt och timjan. Rosta i 20-30 min tills de blir mjuka och får färg.
  3. Stek rådjuret inslaget i folie i ugn, till innertemperatur 60°C, kontrollera med termometer. Obs, den ska inte stekas för hårt. Spara spadet som blir i botten på folien.
  4. Mixa rådjursspadet tillsammans med rotsakerna slätt i matberedare.
  5. Skiva rådjuret i tunna skivor och servera tillsammans med rotsaksröran på tallrikar. Toppa med lingondressingen, rosmarin, flingsalt och svartpeppar.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: