Recept på bivaxsalva med bivax. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Hur mycket honung bör jag äta?
Vi får ibland frågor om hur mycket honung man kan äta utan att det påverkar hälsan. Observera att vi inte kan ge några personliga rekommendationer om dagligt intag av honung. Vi som gör den här webbplatsen äter honung...
Glukonsyra
Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Braständare med bivax
Tillverka egna braständare av bivax och t.ex. kottar, kvistar eller gamla trasor. Till braständare rekommenderar vi inte att du handlar nytt fint bivax – som i första hand bör användas till saker som salvor...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.