ALLT OM HONUNG
Citronsill med honung | ALLT OM HONUNG

Citronsill med honung

Recept på inlagd sill med citron och honung. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Och glöm för Herrbeta’s skull inte honungssnaps. Receptet ger 2-4 portioner beroende på hur mycket sill du använder.

Ingredienser

  • Ca 200-400 g inläggningssill, vikt utan lag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl honung
  • 1 röd lök
  • 2 citroner
  • Ca 10 st korn av kryddpeppar, krossade
  • Ca 5 nejlikor

Till servering

Gör så här

  1. Koka vattnet, låt svalna lite och rör ner honungen tills det löser sig.
  2. Häll av lagen från inläggningssillen och skär den i bitar.
  3. Skiva rödlök och 1 citron.
  4. Varva lök, citron, sill, kryddpeppar och nejlikor om vart annat i en glasburk eller skål.
  5. Häll lagen över.
  6. Pressa den andra citronen och häll ner saften.
  7. Låt stå övertäckt eller med lock i kylskåp över natten innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: