Ge dina revbensspjäll en julig smak av glaze gjord på julmust och honung. Har du ingen julmust hemma så kan du ersätta med påskmust eller en läsk med cola-smak under andra årstider.
Ingredienser
- Ca 500 g tunna revbensspjäll, färdiglagade eller som du förkokar själv
Tillbehör
- T.ex. coleslaw eller sallad
- Sesamfrön som topping på ribsen
julmustglaze med honung
- 2 dl julmust
- 2 msk honung
- 1 1/2 msk vinäger
- 1/2 msk soja
- 1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver
- 1/2 tsk ingefärspulver
- 1/2 tsk malen kanel eller 1 kanelstång
Gör så här
- Häll julmust, honung, vinäger, soja och kryddor i en kastrull.
- Koka ner glazen cirka 10 minuter.
- Låt svalna.
Om du använder färdiglagade revbenspjäll
- Tillaga revbensspjällen enligt instruktionerna på förpackningen.
- Pensla med glazen då och då under sista hälften av tillagningstiden, vänd spjällen och pensla båda sidor.
- Häll den kvarvarande glazen över revbenen vid servering.
Om du förkokar revbenspjäll
- Lägg revbenspjäll, ca 200 g klyftad lök och en nypa salt i en kastrull och fyll på med vatten till det täcker.
- Koka upp och låt sjuda ca 30 min.
- Ta upp revbenspjällen ur kastrullen, lägg på en plåt och pensla med glazen.
- Grilla i ugn 225°C ca 20-30 min.
- Pensla med glazen då och då, och vänd spjällen under grillningen.
- Häll den kvarvarande glazen över revbenen vid servering.