ALLT OM HONUNG
Julmustglaze med honung | ALLT OM HONUNG

Revbensspjäll och julmustglaze med honung

Ge dina revbensspjäll en julig smak av glaze gjord på julmust och honung. Har du ingen julmust hemma så kan du ersätta med påskmust eller en läsk med cola-smak under andra årstider.

Ingredienser

  • Ca 500 g tunna revbensspjäll, färdiglagade eller som du förkokar själv

Tillbehör

  • T.ex. coleslaw eller sallad
  • Sesamfrön som topping på ribsen

julmustglaze med honung

  • 2 dl julmust
  • 2 msk honung
  • 1 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver
  • 1/2 tsk ingefärspulver
  • 1/2 tsk malen kanel eller 1 kanelstång

Gör så här

  1. Häll julmust, honung, vinäger, soja och kryddor i en kastrull.
  2. Koka ner glazen cirka 10 minuter.
  3. Låt svalna.

Om du använder färdiglagade revbenspjäll

  1. Tillaga revbensspjällen enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Pensla med glazen då och då under sista hälften av tillagningstiden, vänd spjällen och pensla båda sidor.
  3. Häll den kvarvarande glazen över revbenen vid servering.

Om du förkokar revbenspjäll

  1. Lägg revbenspjäll, ca 200 g klyftad lök och en nypa salt i en kastrull och fyll på med vatten till det täcker.
  2. Koka upp och låt sjuda ca 30 min.
  3. Ta upp revbenspjällen ur kastrullen, lägg på en plåt och pensla med glazen.
  4. Grilla i ugn 225°C ca 20-30 min.
  5. Pensla med glazen då och då, och vänd spjällen under grillningen.
  6. Häll den kvarvarande glazen över revbenen vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.