ALLT OM HONUNG
Risgrynsgröt med honung | ALLT OM HONUNG

Risgrynsgröt med honung

Risgrynsgröt, tomtegröt, julgröt eller risgröt är en traditionell julrätt, Men gröt av risgryns passar lika bra året runt, till frukost, lunch mellanmål eller middag. Servera med malen kanel och en generös sked honung, för din egen eller tomtens skull. Receptet ger ca 2-4 portioner

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl grötris
  • 1 liter mjölk
  • 1 kanelstång
  • 1 mandel

Till servering

  • Honung
  • Malen kanel
  • Mjölk eller saft

Gör så här

  1. Koka upp vatten och grötris, låt koka 2-3 minuter.
  2. Tillsätt mjölk, kanelstång, 1 mandel och låt koka upp under omrörning.
  3. Sänk till svagaste värmen och låt sjuda under lock cirka 60-75 minuter. Rör om då och då. Ju längre du kokar desto fastare blir risgrynsgröten.
  4. Servera risgrynsgröt med en generös sked honung, malen kanel, mjölk eller fruktsaft.
  5. Den som får mandeln får önska sig vad den vill i julklapp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.