ALLT OM HONUNG
Röda vinbärsgelé med honung Recept | ALLT OM HONUNG

Röda vinbärsgelé med honung

Förädla sommarens skörd av röda vinbär med att göra egen vinbärsgelé sötad med honung. Servera som tillbehör till kött- och vilt.

Ingredienser

Ca 1 liter röda vinbär, knappt mogna för bättre pektinhalt
1 dl vatten
500 g honung

Tillagning

  1. Rensa och skölj vinbären.
  2. Koka vatten och vinbär ca 15 minuter, och mosa sönder bären.
  3. Låt massan rinna genom silduk minst 30 minuter.
  4. Tillsätt honung till saften och låt koka 10-15 minuter.
  5. Gör geléprov/marmeladprov genom att skeda ut en klick på ett fat. Skrapa med skeden genom klicken – flyter gelén ihop är den inte klar, håller den sig kvar på sidorna är gelén klar.
  6. Blir det skum kan du ta bort det men det är inget måste.
  7. Häll gelén i glasburk och sätt på lock. Förvara i kylskåp eller frys in när den svalnat.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.