Paj med rödbetor, fetaost och honung. Recept för ca 4 portioner.
Pajdeg
- 150 g smör
- 3 1/2 vetemjöl
- 1 msk potatismjöl
- 1 msk vatten
Fyllning
- 4 rödbetor, färska
- 2 dl gräddfil
- 200 g fetaost
- 1 ägg
- 1 msk honung
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 tsk timjan
- 2 dl riven ost
Till servering
- Sallad
- Frön eller nötter
Tillagning
- Värm ugnen till 200°C.
- Koka rödbetor ca 25 minuter. Ta bort skalen och skär betorna tunt.
- Blanda pajdegs-ingredienserna snabbt till en deg.
- Mjöla en bänk och kavla ut degen.
- Fodra en ugnssäker form med degen och stick hål i botten med gaffel.
- Grädda pajskalet i 10 minuter.
- Blanda gräddfil, ägg, honung, svartpeppar, timjan och smula ner fetaost.
- Lägg rödbetsskivorna i pajbottnen, häll över ostblandningen och strö över riven ost.
- Grädda pajen ca 30 min tills den är gyllenbrun.
- Servera med sallad och strö över t.ex. solrosfrön eller nötter.