ALLT OM HONUNG
Rödbetspaj med honung | ALLT OM HONUNG

Rödbetspaj med honung

Paj med rödbetor, fetaost och honung. Recept för ca 4 portioner.

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 3 1/2 vetemjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 4 rödbetor, färska
  • 2 dl gräddfil
  • 200 g fetaost
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 dl riven ost

Till servering

  • Sallad
  • Frön eller nötter

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Koka rödbetor ca 25 minuter. Ta bort skalen och skär betorna tunt.
  3. Blanda pajdegs-ingredienserna snabbt till en deg.
  4. Mjöla en bänk och kavla ut degen.
  5. Fodra en ugnssäker form med degen och stick hål i botten med gaffel.
  6. Grädda pajskalet i 10 minuter.
  7. Blanda gräddfil, ägg, honung, svartpeppar, timjan och smula ner fetaost.
  8. Lägg rödbetsskivorna i pajbottnen, häll över ostblandningen och strö över riven ost.
  9. Grädda pajen ca 30 min tills den är gyllenbrun.
  10. Servera med sallad och strö över t.ex. solrosfrön eller nötter.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.