Sackaros (sukros, rörsocker, betsocker) är en av de vanligaste sockerarterna i nektar.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Ölmarmelad med honung
Recept på ölmarmelad sötad med honung. God på rostat bröd, scones eller till ost. Ingredienser 6 små äpplen 1 ekologisk citron 1 dl vatten 1 dl mörkt öl, t.ex. porter 2,5 dl honung 1 tsk kardemumma (mortlad av...
Saffransfudge med honung
Julig variant på fudge med honung, saffran och nötter. Ingredienser 4 dl strösocker 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 4 msk honung 1-2 dl nötter (om du vill) 0,5 g saffran (1 paket) Gör så här Placera folie eller...
Honungsproduktion i Sverige
Enligt EUs Jordbruksstatistik fanns det ca 15 000 biodlare med ca 150 000 bisamhällen i Sverige år 2007. Mer statistik för biodling finns i boken Bin till nytta och nöje.
Läs mer om honung Läs boken Honung
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.