Sackaros (sukros, rörsocker, betsocker) är en av de vanligaste sockerarterna i nektar.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Vildhonung
Vildhonung eller vild honung är ett begrepp som inom biodling används i delar av världen där människan fortfarande rövar honung från vilda bisamhällen med honungsbin i naturen. I Sverige finns, av flera anledningar, som...
Honungspicklade senapsfrön
Recept på senapsfrön picklade med honung. Serveras som alternativ till honungssenap, t.ex. till kötträtter eller sallader. Ingredienser 1 dl senapsfrön, gula och/eller bruna Vatten så att det täcker 1 tsk salt...
Veteskorpor med honung
Frasiga skorpor bakade med vete och honung, precis som på den gamla goda tiden. Avnjutes till fika eller mellanmål. Här gör vi traditionsenligt gammeldagsa runda bullar som bräcks itu med en Settmans honungskam, en...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.