ALLT OM HONUNG
Sill med honung ingefära gurkmeja | ALLT OM HONUNG

Sill med honung, ingefära och gurkmeja

Recept på inlagd sill med honung, ingefära och gurkmeja. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Receptet ger 2-4 portioner beroende på hur mycket sill du använder.

Ingredienser

  • Ca 200-400 g inläggningssill, vikt utan lag
  • 100 g purjolök, skivad

Honungslag

  • 1/2 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl honung
  • 1 1/2 dl vatten
  • Ingefära, färsk, några skivor
  • 1-2 st lagerblad
  • 1/2 tsk gurkmeja, malen

Till servering

  • Kokt potatis
  • Kokta ägg
  • Honungsknäckebröd eller tunnbröd
  • Honungssnaps

Gör så här

  1. Värm ingredienserna till lagen i en kastrull. Blanda tills honungen löser sig och låt svalna.
  2. Häll av lagen, skölj inläggningssillen i kallt vatten och skär i bitar.
  3. Varva skivad purjolök och sill i en glasburk eller skål.
  4. Häll lagen över sillen tills det täcker, gör mer lag om det inte räcker.
  5. Låt stå övertäckt eller med lock i kylskåp över natten innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: