Recept på inlagd sill med honung, ingefära och gurkmeja. Servera med t.ex. potatis, ägg, knäckebröd eller tunnbröd, som huvudrätt, tillbehör eller på snittar vid buffé. Receptet ger 2-4 portioner beroende på hur mycket sill du använder.
Ingredienser
- Ca 200-400 g inläggningssill, vikt utan lag
- 100 g purjolök, skivad
Honungslag
- 1/2 dl ättiksprit 12%
- 1 dl honung
- 1 1/2 dl vatten
- Ingefära, färsk, några skivor
- 1-2 st lagerblad
- 1/2 tsk gurkmeja, malen
Till servering
- Kokt potatis
- Kokta ägg
- Honungsknäckebröd eller tunnbröd
- Honungssnaps
Gör så här
- Värm ingredienserna till lagen i en kastrull. Blanda tills honungen löser sig och låt svalna.
- Häll av lagen, skölj inläggningssillen i kallt vatten och skär i bitar.
- Varva skivad purjolök och sill i en glasburk eller skål.
- Häll lagen över sillen tills det täcker, gör mer lag om det inte räcker.
- Låt stå övertäckt eller med lock i kylskåp över natten innan servering.