Smördegskakor med honung

Smördegskakor med honung

Goda smördegskakor med honung som är enkla att tillaga. Här ges ett par exempel på fyllningar men du kan använda vad du vill. Färska eller djupfrysta bär och en sked honung är utmärkt fyllning i denna typ av kakor.

Ingredienser

1 paket fryst smördeg
Ägg för pensling

Fyllning med ost, honung och nötter

150 g getost
2 msk honung
50 g valnötskärnor, hackade
1 msk rosmarin eller timjan
Sesamfrö till garnering

Tryck sönder getosten med en gaffel. Blanda ned honung, hackade valnötter och rosmarin eller timjan.

Fyllning med bär och honung

Ca 1 msk färska eller djupfrysta bär alternativt frukt per kaka
1 tsk honung per kaka/kvadrat

Blanda fyllningen innan eller lägg i bär i smördegsrutan och klicka över honung med sked.

Tillagning

Sätt ugnen på 200° C.

Kavla ut den halvtinade smördegen och skär kvadrater.

Lägg en matsked fyllning på ena degsidan, vik över motsvarande sida och tryck fast kanterna med en gaffel. Eller lägg fyllningen i mitten och vik hörnen mot mitten.

Pensla med vispat ägg. Garnera med sesamfrö om du har ostfyllning. Baka 20-25 minuter tills kakorna fått gyllene färg.

Servera som tillbehör, entré eller till fikat.

PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
                     

Recept och tips med biprodukter