Ca 20 st
Ingredienser
50 jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 tsk kryddor, t ex kummin, fänkål eller koriander
2 msk rapsolja
2 msk honung
1 liten squash
1 1/2 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
14 dl vetemjöl
frön till dekoration, t ex solrosfrön, sesamfrön eller pumpafrön
Tillagning
Riv squashen fint.
Smula jäst och tillsätt vatten, rör tills jästen löser sig. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta degen smidigt.
Låt jäsa övertäckt i ca en timme.
Forma degen till bullar, tillsätt mer mjöl vid behov. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Låt svalna på galler.