Squashfrallor med honung

Squashfrallor med honung

Ca 20 st

Ingredienser

50 jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 tsk kryddor, t ex kummin, fänkål eller koriander
2 msk rapsolja
2 msk honung
1 liten squash
1 1/2 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
14 dl vetemjöl
frön till dekoration, t ex solrosfrön, sesamfrön eller pumpafrön

Tillagning

Riv squashen fint.

Smula jäst och tillsätt vatten, rör tills jästen löser sig. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta degen smidigt.

Låt jäsa övertäckt i ca en timme.

Forma degen till bullar, tillsätt mer mjöl vid behov. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225°.

Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Låt svalna på galler.

Apiscandia 2022 Digital
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer