ALLT OM HONUNG
Päronkaka med honung

Päronkaka med honung

Har du skördat välpollinerade päron på hösten? Gör en päronkaka med egen honung (om du har egen biodling, annars får du handla hos en lokal biodlare). Kakan kan även göras med med äpplen eller bananer.

Ingredienser

4 stora päron eller 1 burk päron
1 msk pressad citron

Smet

2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vanilinpulver
1/2 dl pudersocker
1/2 dl flytande honung
4 msk rapsolja
1 dl mjölk
2 ägg
1 krm salt

Tillagning

  1. Skala kärna ur och skiva päronen, häll över citronsaften och vänd päronklyftorna. Låt stå medan du blandar smeten.
  2. Blanda smeten i ordningen enligt ovan och häll i en smord form.
  3. Lägg på päronklyftorna, klicka på smör och strö över socker och eventuella hackade nötter eller mandelspån.
  4. Grädda ca 45-50 min i 200°C tills kakan är gyllenbrun. Servera med grädde.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: