Päronkaka med honung

Päronkaka med honung

Har du skördat välpollinerade päron på hösten? Gör en päronkaka med egen honung (om du har egen biodling).

Ingredienser

4 stora päron eller 1 burk päron
1 msk pressad citron

Smet

2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vanilinpulver
1/2 dl pudersocker
1/2 dl flytande honung
4 msk rapsolja
1 dl mjölk
2 ägg
1 krm salt

Tillagning

Skala kärna ur och skiva päronen, häll över citronsaften och vänd päronklyftorna. Låt stå medan du blandar smeten.

Blanda smeten i ordningen enligt ovan och häll i en smord form.

Lägg på päronklyftorna (kan även göras med med äpplen eller bananer), klicka på smör och strö över socker och ev. hackade nötter el. mandelspån.

Grädda ca 45-50 min i 200° tills kakan är gyllenbrun. Servera med grädde.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: