ALLT OM HONUNG
Svampsoppa med honung och mjöd - Recept

Svampsoppa med honung och mjöd

Fyllig svampsoppa där honung och mjöd lyfter smakerna i svampen. Ett recept för de där tursamma höstdagarna när du hittar svamp längs skogsstigen. Soppan passar både som förrätt och huvudrätt.

2-4 portioner

Ingredienser

ca 400 g svamp
1 msk smör
1/2 lök, hackad
1 vitlök, hackad
1 tsk timjan
2 dl ljus mjöd eller vitt vin
7 dl vatten
1/2 buljongtärning
2 dl créme fraiche eller grädde
1 msk honung
Salt och malen svartpeppar

Till servering

Persilja eller gräslök
Malen svartpeppar
Vegetabilisk olja
Bröd

Tillagning

  1. Rensa och hacka svamp. Fräs i panna, tillsätt smör och stek tills den får färg. Spara lite stekt svamp till servering.
  2. Tillsätt lök och krydda, mjöd eller vitt vin, koka ett par minuter och häll i kastrull.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärning. Sjud några minuter och tillsätt créme fraiche eller grädde, honung, salt och peppar. Mixa slätt med stavmixer eller matberedare.
  4. Toppa svampsoppan med den sparade stekta svampen, persilja eller gräslök, malen svartpeppar och några stänk vegetabilisk olja. Servera med bröd.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.