ALLT OM HONUNG
Pumpapaj med honung - Recept | ALLT OM HONUNG

Pumpapaj med honung

Paj med pumpa, honung, kanel och ingefära. Serveras till kaffet eller som dessert.

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning

500 g pumpa, skalad, avkärnad, grovhackad
1,5 dl honung
2 ägg
1/2 dl mjölk
1 msk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Gör så här

  1. Värm ugn till ca 200-220°C.
  2. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg på grovhackad pumpa. Rosta i ca 40 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  3. Mixa ingredienserna till pajdegen i matberedare eller degblandare.
  4. På en lätt mjölad yta, kavla degen ca 0,5 cm tjock. Placera degen i en ugnssäker form, ø 20-25 cm. Skär bort överflödig deg längs kanterna på formen.
  5. Ställ ugnen på 180°C.
  6. Mixa pumpan slätt i en matberedare. Tillsätt honung, ägg, mjölk, kanel och ingefära. Mixa tills allt har blandats.
  7. Bred ut pumpablandningen i pajskalet. Grädda i ugnen ca 40-50 minuter, tills ett stickprov inte kladdar.
  8. Låt pajen svalna på galler innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: