ALLT OM HONUNG
Pumpapaj med honung - Recept | ALLT OM HONUNG

Pumpapaj med honung

Paj med pumpa, honung, kanel och ingefära. Serveras till kaffet eller som dessert.

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning

500 g pumpa, skalad, avkärnad, grovhackad
1,5 dl honung
2 ägg
1/2 dl mjölk
1 msk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Gör så här

  1. Värm ugn till ca 200-220°C.
  2. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg på grovhackad pumpa. Rosta i ca 40 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  3. Mixa ingredienserna till pajdegen i matberedare eller degblandare.
  4. På en lätt mjölad yta, kavla degen ca 0,5 cm tjock. Placera degen i en ugnssäker form, ø 20-25 cm. Skär bort överflödig deg längs kanterna på formen.
  5. Ställ ugnen på 180°C.
  6. Mixa pumpan slätt i en matberedare. Tillsätt honung, ägg, mjölk, kanel och ingefära. Mixa tills allt har blandats.
  7. Bred ut pumpablandningen i pajskalet. Grädda i ugnen ca 40-50 minuter, tills ett stickprov inte kladdar.
  8. Låt pajen svalna på galler innan servering.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: