Video som visar hur mjöd tillverkas med svensk honung och smaksätts med blåbär.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Bladhonung
Bladhonung, Bladlushonung, Lushonung eller Skogshonung används som beteckning på honung av honungsdagg, till skillnad mot nektarhonung av nektar. Honungsdagg har sitt ursprung i ett flertal trädarter som angrips av...
Tarte Tatin med päron och honung
Fransk paj eller tårta med päron karamelliserade i honung. Servera som dessert eller till fika. Ingredienser 4-5 små päron 2 msk honung 75 g smör 50 g hackad mandel 2 plattor fryst smördeg Gör så här Skala och dela...
Jäst honung
Honung kan börja jäsa om den har för hög vattenhalt, för varm temperatur vid förvaring eller exponeras för fuktig rumsluft. Om honung ökar i volym, bildar små luftbubblor och luktar jäst har den antagligen börjat jäsa...
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Arbetsbi
- Förgiftning av honungsbin
- Höstens kurser i biodling
- Bättre körsbärsskörd när flera biarter sköter pollineringen
- Skogens Honung – Sorthonung, Honungscafé, Biredskap & Keramik
- Nybörjarkurs i biodling
- Den svenska honungen – Landsbygdsministern svarar
- Katastrofalt honungsår i Västerbotten
- Invintring
- Skydds- och övervakningszoner för amerikansk yngelröta