Video som visar hur mjöd tillverkas med svensk honung och smaksätts med blåbär.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Dessertvin med plommon och honung
Ett förträffligt sött dessertvin med plommon och honung som passar perfekt till ostbrickan. Ett fint sätt att ta vara på skörden under bra plommonår. Vi använde plommonsorten ‘Reine Claude d’Oullins‘ i...
Ansiktsscrub med honung och havregryn
Gör en naturligt välgörande scrub för ansiktet med honung och havregryn. Förutom enzymer så innehåller honung antioxidanter som rengör, återfuktar och ger huden näring. Havregryn ger en snäll scrub för ansiktet men kan...
Försommarhonung
Försommarhonung är en allmän beteckning för multifloral sorthonung av nektar från årets tidigaste dragväxter, till exempel sälg, lönn, kastanj, rönn, äpple, körsbär, päron, plommon, krikon, svarta och röda...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bekämpningsmedel på bivänliga växter
- Vårens kurser i biodling
- Vad gör politikerna i EU för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill