Fikapaj med frukt eller bär toppad med toscasmet med honung.
Toscasmet
- 75 g smör
- 1 dl honung
- 1 1/2 msk mjöl
- 1 1/2 msk mjölk
- 1 dl hackad mandel och/eller nötter
- 1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten
Pajdeg
- 100 g smör
- 1/5 dl socker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 4 st frukter eller 4 dl bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Toscasmet: Smält smöret. Blanda allt utom nöt/mandelhacket i en kastrull och koka tills det tjocknar.
- Pajdeg: Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en deg. Tumma ut degen i en ugnssäker form så att den går upp på kanterna.
- Strö fyllningen (frukt eller bär) över pajdegen.
- Häll toscasmeten över frukten/bären och strö över solros- eller pumpafrön.
- Baka i mitten av ugnen i ca 30 min till pajen får en gyllenbrun färg.
- Låt svalna lite och servera.