ALLT OM HONUNG
Ugnsbakade rödbetor, fetaost och honung | ALLT OM HONUNG

Ugnsbakade betor med fetaost och honung

Enkelt recept med betor, fetaost, honung, rosmarin och nötter eller frön. Servera som tillbehör till en bit kött eller kyckling eller med sallad. Ca 4 portioner.

Ingredienser

  • Ca 1 kg rödbetor eller andra betor
  • 4 msk olivolja eller annan matolja
  • En nypa salt
  • 150 g fetaost eller annan vitost
  • Rosmarin, färsk eller torkad
  • 4 msk honung
  • 1 dl pumpafrön, solrosfrön, valnötter, eller pistagenötter, rostade

Gör så här

  1. Skala och skär betor i klyftor och lägg i en ugnssäker form. 
  2. Ringla över olja och strö en nypa salt. 
  3. Tillaga i ugn 200°C ca 30 minuter, rör om efter halva tiden.
  4. Rosta frön eller nötter i en stekpanna under tiden.
  5. Ta ut formen med betorna och strö på vitost, rosmarin, honung och frön eller nötter. 
  6. Sätt in betorna i ugnen igen och rosta ca 10 minuter till.
  7. Servera.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.