Enkelt recept med betor, fetaost, honung, rosmarin och nötter eller frön. Servera som tillbehör till en bit kött eller kyckling eller med sallad. Ca 4 portioner.
Ingredienser
- Ca 1 kg rödbetor eller andra betor
- 4 msk olivolja eller annan matolja
- En nypa salt
- 150 g fetaost eller annan vitost
- Rosmarin, färsk eller torkad
- 4 msk honung
- 1 dl pumpafrön, solrosfrön, valnötter, eller pistagenötter, rostade
Gör så här
- Skala och skär betor i klyftor och lägg i en ugnssäker form.
- Ringla över olja och strö en nypa salt.
- Tillaga i ugn 200°C ca 30 minuter, rör om efter halva tiden.
- Rosta frön eller nötter i en stekpanna under tiden.
- Ta ut formen med betorna och strö på vitost, rosmarin, honung och frön eller nötter.
- Sätt in betorna i ugnen igen och rosta ca 10 minuter till.
- Servera.