ALLT OM HONUNG
Ugnsrostat färskpotatis med honung | ALLT OM HONUNG

Ugnsrostad potatis med honung

Potatis som rostas i ugn med honung, olja och balsamvinäger. Proportionerna är inte så noga, det är bara att höfta lite. Servera t.ex. till grillat eller vad som helst du tycker passar. Recept för ca 4-8 portioner.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • Salt & peppar

Till servering

  • T.ex. gräslök, persilja, timjan eller vad du föredrar
  • En kall honungssås med gräddfil, crème fraiche eller yoghurt

Gör så här

  1. Tvätta och borsta potatis. Dela i stora potatisar i halvor eller klyftor.
  2. Lägg potatisen på en plåt med höga kanter eller i en ugnssäker form.
  3. Tillsätt övriga ingredienser, blanda med händerna och sprid ut jämnt över plåten eller formen.
  4. Rosta potatisen i ugn 200°C cirka 30 minuter tills den mjuknar och får färg. Vänd efter halva tiden.
  5. Servera.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.