ALLT OM HONUNG
Vallmokaka med honung - ALLT OM HONUNG

Vallmokaka med honung

Klassisk vallmokaka med honung både i fyllning och deg.

Fyllning

100 g vallmofrön
1 dl mjölk
1 dl honung

Deg

80 g smör
0,5 dl honung
1 ägg
25 g jäst (cirka ett halvt paket)
1,5 dl mjölk
400 g vetemjöl

Gör så här

  1. Mal vallmofrön till fyllningen. Koka upp mjölk och rör ner den i vallmon. Rör sist ner honungen.
  2. Rör smör, honung, ägg, jäst och mjölk i en matberedare. Banda i mjöl till en deg.
  3. Kavla ut degen till cirka 20 x 35 cm. Stryk ut vallmofyllningen i mitten på längden. Vik degsidorna över fyllningen.
  4. Låt kakan jäsa i rumsvärme cirka 1-1,5 timme.
  5. Baka i ugn, 170-180°C, cirka 30-40 min tills kakan är gyllenbrun.
  6. Pensla kakan med lite smält smör, låt svalna, skär upp och servera.

Biväxter - Vallmo
Visste du att vallmo som biväxt inte producerar nektar men levererar stora mängder högvärdigt pollen som honungsbin gillar?



vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: