Vallmokaka med honung

Vallmokaka med honung - ALLT OM HONUNG

Klassisk vallmokaka med honung både i fyllning och deg.

Fyllning

100 g vallmofrön
1 dl mjölk
1 dl honung

Deg

80 g smör
0,5 dl honung
1 ägg
25 g jäst (cirka ett halvt paket)
1,5 dl mjölk
400 g vetemjöl

Tillagning

Mal vallmofrön till fyllningen. Koka upp mjölk och rör ner den i vallmon. Rör sist ner honungen.

Rör smör, honung, ägg, jäst och mjölk i en matberedare. Banda i mjöl till en deg.

Kavla ut degen till cirka 20 x 35 cm. Stryk ut vallmofyllningen i mitten på längden. Vik degsidorna över fyllningen. Låt kakan jäsa i rumsvärme cirka 1-1,5 timme.

Baka i ugn, 170-180°C, cirka 30-40 min tills kakan är gyllenbrun. Pensla kakan med lite smält smör, låt svalna, skär upp och servera.

Biväxter - Vallmo
Visste du att vallmo som biväxt inte producerar nektar men levererar stora mängder högvärdigt pollen som honungsbin gillar?

Apiscandia 2022 Digital
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer