ALLT OM HONUNG
Baguetter med honung | ALLT OM HONUNG

Baguetter med honung

Frasiga och goda baguetter jästa med honung. Ett matbröd som alla uppskattar. Servera som dom är med smör, olja och/eller pålägg. Baguetter är också ett fint tillbehör till soppor och grytor.

Ingredienser

  • 11-12 dl vetemjöl
  • 5 dl kallt vatten
  • 1-2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Rör ut jäst, salt, rapsolja och honung i vattnet, i en bunke.
  2. Tillsätt vetemjöl och blanda väl, tills degen släpper från kanten av bunken.
  3. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 2-3 timmar.
  4. Stjälp upp degen och skär den i 4 bitar.
  5. Rulla ut varje bit till längder och lägg i en baguettplåt.
  6. Låt jäsa till dubbel storlek, baka i 230°C ugnsvärme i 15 min.
  7. Stäng av ugnsvärmen, ta ut baguetterna och pensla dom med lite kallt vatten.
  8. Sätt tillbaka baguetterna i ugnen i 15 minuter på eftervärmen.
  9. Ta ut baguetterna ur ugnen och låt svalna.
  10. Ät direkt eller frys in.
Baguetter med honung | ALLT OM HONUNG
Pensla baguetterna efter ca 15 minuter i ugnen så blir de frasiga och goa.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: