Frasiga och goda baguetter jästa med honung. Ett matbröd som alla uppskattar. Servera som dom är med smör, olja och/eller pålägg. Baguetter är också ett fint tillbehör till soppor och grytor.
Ingredienser
- 11-12 dl vetemjöl
- 5 dl kallt vatten
- 1-2 msk honung
- 2 msk rapsolja
- 25 g jäst
- 1 msk salt
Gör så här
- Rör ut jäst, salt, rapsolja och honung i vattnet, i en bunke.
- Tillsätt vetemjöl och blanda väl, tills degen släpper från kanten av bunken.
- Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 2-3 timmar.
- Stjälp upp degen och skär den i 4 bitar.
- Rulla ut varje bit till längder och lägg i en baguettplåt.
- Låt jäsa till dubbel storlek, baka i 230°C ugnsvärme i 15 min.
- Stäng av ugnsvärmen, ta ut baguetterna och pensla dom med lite kallt vatten.
- Sätt tillbaka baguetterna i ugnen i 15 minuter på eftervärmen.
- Ta ut baguetterna ur ugnen och låt svalna.
- Ät direkt eller frys in.