ALLT OM HONUNG
Baguetter med honung | ALLT OM HONUNG

Baguetter med honung

Frasiga och goda baguetter jästa med honung. Ett matbröd som alla uppskattar. Servera som dom är med smör, olja och/eller pålägg. Baguetter är också ett fint tillbehör till soppor och grytor.

Ingredienser

  • 11-12 dl vetemjöl
  • 5 dl kallt vatten
  • 1-2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Rör ut jäst, salt, rapsolja och honung i vattnet, i en bunke.
  2. Tillsätt vetemjöl och blanda väl, tills degen släpper från kanten av bunken.
  3. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 2-3 timmar.
  4. Stjälp upp degen och skär den i 4 bitar.
  5. Rulla ut varje bit till längder och lägg i en baguettplåt.
  6. Låt jäsa till dubbel storlek, baka i 230°C ugnsvärme i 15 min.
  7. Stäng av ugnsvärmen, ta ut baguetterna och pensla dom med lite kallt vatten.
  8. Sätt tillbaka baguetterna i ugnen i 15 minuter på eftervärmen.
  9. Ta ut baguetterna ur ugnen och låt svalna.
  10. Ät direkt eller frys in.
Baguetter med honung | ALLT OM HONUNG
Pensla baguetterna efter ca 15 minuter i ugnen så blir de frasiga och goa.
error: