ALLT OM HONUNG
Banankaka med honung - Recept - Honungsrecept

Banankaka med honung

Ta tillvara på gamla bananer med en hopplöst god banankaka, sötat med honung och med honungstopping.

Ingredienser

125 g smör
1,5 dl honung
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt

Topping

0,5 dl kokosflingor
150 g färskost
0,75 dl honung
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smörj en kakform med avtagbar kant, med smör.
  3. Vispa smör och honung poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Mosa och blanda ner bananerna.
  4. Sikta mjöl, bakpulver och salt över smeten med en sil. Blanda allt ordentligt.
  5. Häll i kakformen och grädda nedtill i ugnen cirka 40 minuter tills kakan är gyllenbrun.
  6. Tillaga toppingen medan kakan svalnar.
  7. Börja med att rosta kokosen i stekpanna till den får färg.
  8. Vispa färskost med honung och vaniljpulver till en jämn smet.
  9. När kakan är kall brer du ut topping-smeten på kakan och strör över kokos.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: