Banankaka med honung

Banankaka med honung - Recept - Honungsrecept

Ta tillvara på gamla bananer med en hopplöst god banankaka, sötat med honung och med honungs-topping.

Ingredienser

125 g smör
1,5 dl honung
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt

Ingredienser topping

0,5 dl kokosflingor
150 g färskost
0,75 dl honung
0,5 tsk vaniljpulver

Tillagning

Sätt ugnen på 180°C.

Smörj en kakform med avtagbar kant, med smör.

Vispa smör och honung poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Mosa och blanda ner bananerna.

Sikta mjöl, bakpulver och salt över smeten med en sil. Blanda allt ordentligt.

Häll i kakformen och grädda nedtill i ugnen cirka 40 minuter tills kakan är gyllenbrun.

Tillaga toppingen medan kakan svalnar.

Börja med att rosta kokosen i stekpanna till den får färg.

Vispa färskost med honung och vaniljpulver till en jämn smet.

När kakan är kall brer du ut topping-smeten på kakan och strör över kokos.

PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung

Youtube

Instagram

Instagram has returned empty data. Please check your username/hashtag.
                        

Recept och tips med biprodukter