ALLT OM HONUNG
Banankaka med honung - Recept - Honungsrecept

Banankaka med honung

Ta tillvara på gamla bananer med en hopplöst god banankaka, sötat med honung och med honungstopping.

Ingredienser

125 g smör
1,5 dl honung
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt

Topping

0,5 dl kokosflingor
150 g färskost
0,75 dl honung
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smörj en kakform med avtagbar kant, med smör.
  3. Vispa smör och honung poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Mosa och blanda ner bananerna.
  4. Sikta mjöl, bakpulver och salt över smeten med en sil. Blanda allt ordentligt.
  5. Häll i kakformen och grädda nedtill i ugnen cirka 40 minuter tills kakan är gyllenbrun.
  6. Tillaga toppingen medan kakan svalnar.
  7. Börja med att rosta kokosen i stekpanna till den får färg.
  8. Vispa färskost med honung och vaniljpulver till en jämn smet.
  9. När kakan är kall brer du ut topping-smeten på kakan och strör över kokos.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: