Ta tillvara på gamla bananer med en hopplöst god banankaka, sötat med honung och med honungs-topping.
Ingredienser
125 g smör
1,5 dl honung
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
Ingredienser topping
0,5 dl kokosflingor
150 g färskost
0,75 dl honung
0,5 tsk vaniljpulver
Tillagning
Sätt ugnen på 180°C.
Smörj en kakform med avtagbar kant, med smör.
Vispa smör och honung poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Mosa och blanda ner bananerna.
Sikta mjöl, bakpulver och salt över smeten med en sil. Blanda allt ordentligt.
Häll i kakformen och grädda nedtill i ugnen cirka 40 minuter tills kakan är gyllenbrun.
Tillaga toppingen medan kakan svalnar.
Börja med att rosta kokosen i stekpanna till den får färg.
Vispa färskost med honung och vaniljpulver till en jämn smet.
När kakan är kall brer du ut topping-smeten på kakan och strör över kokos.