Banankaka med honung

Banankaka med honung - Recept - Honungsrecept

Ta tillvara på gamla bananer med en hopplöst god banankaka, sötat med honung och med honungs-topping.

Ingredienser

125 g smör
1,5 dl honung
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt

Ingredienser topping

0,5 dl kokosflingor
150 g färskost
0,75 dl honung
0,5 tsk vaniljpulver

Tillagning

Sätt ugnen på 180°C.

Smörj en kakform med avtagbar kant, med smör.

Vispa smör och honung poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Mosa och blanda ner bananerna.

Sikta mjöl, bakpulver och salt över smeten med en sil. Blanda allt ordentligt.

Häll i kakformen och grädda nedtill i ugnen cirka 40 minuter tills kakan är gyllenbrun.

Tillaga toppingen medan kakan svalnar.

Börja med att rosta kokosen i stekpanna till den får färg.

Vispa färskost med honung och vaniljpulver till en jämn smet.

När kakan är kall brer du ut topping-smeten på kakan och strör över kokos.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: