En film om hur man kan smälta, finsila och gjuta bivax på olika sätt.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Om honungens nyttjande
Både herrskap och ringa folk kunna nyttja honungen, och de förnäma använda mycket vax till ljus och vaxstaplar, honung begagnas till många slags sylter och mos, hälsosam syltad ingefära och sköna syltade valnötter ätas...
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Honungstryffel
Honung förhöjer smaken i chokladtryffel till höjder ända upp i fjällen. Det här receptet ger ca 40 st oemotståndliga tryfflar att njuta av. Ingredienser 1 1/2 dl vispgrädde 100 g smör 300 g mörk choklad 4 msk honung 1...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.