En film om hur man kan smälta, finsila och gjuta bivax på olika sätt.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Svampsoppa med honung och mjöd
Fyllig svampsoppa där honung och mjöd lyfter smakerna i svampen. Ett recept för de där tursamma höstdagarna när du hittar svamp längs skogsstigen. Soppan passar både som förrätt och huvudrätt. 2-4 portioner Ingredienser...
Honungsrostad pumpasoppa med muskot
Smakrik och rökig soppa där pumpan rostas och karameliseras med hjälp av honung i ugn. Servera pumpasoppan med t.ex. nybakade honungsfrallor eller något rostat bröd. Recept för cirka 4 portioner. Ingredienser Ca 2 kg...
Saffranscupcakes med honung
Recept på cupcakes med saffran och honung till fikat. Ingredienser 50 g smör 1 dl mjölk 2 ägg 1 dl honung 1 dl socker 3 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 pkt saffran 1 1/2 dl russin. Topping 200 g färskost 200 g...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.