ALLT OM HONUNG
Björnbärsmarmelad med honung | ALLT OM HONUNG

Björnbärsmarmelad med honung

Recept på marmelad av björnbär sötad med honung. Gott på t.ex. smörgås, scones eller till ostbrickan. Receptet ger ungefär liten burk björnbärsmarmelad.

Ingredienser

200 g björnbär, färska eller frysta
1 dl vatten
1 dl honung
1 litet äpple, knappt moget, rivet (eller något annat med pektinhalt)

Tillagning

  1. Koka björnbär, rivet äpple och vatten i kastrull utan lock ca 10 min, tills bären mjuknar och massan klarar marmeladprov. Marmeladprov görs genom att du skedar ut en klick på ett fat. Skrapa med skeden genom klicken – flyter marmeladen ihop är den inte klar, håller den sig kvar på sidorna är marmeladen klar.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner honungen.
  3. Koka upp igen ställ från värmen och skumma av om du inte vill ha skum.
  4. Häll i en ren, varm glasburk och sätt på lock.
  5. Förvara björnbärsmarmeladen i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.