ALLT OM HONUNG
Blåbärskräm med honung

Blåbärskräm med honung

Gör din egen hemgjorda blåbärskräm och söta med honung. Passar gott till frukost, lunch eller mellanmål. För tjockare kräm tillsätt mer potatismjöl, för sötare smak tillsätt mer honung.

Ca 2-4 portioner

Ingredienser

1/2 liter färska eller frysta blåbär
5 dl vatten
1/2-1 dl honung, eller efter smak
3 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Koka upp vatten i en kastrull.
  2. Lägg i blåbären och koka ca 3 min.
  3. Ta bort kastrullen från värmen.
  4. Mixa med stavmixer om du vill ha en slätare kräm.
  5. Rör ut potatismjölet i 1/2 dl kallt vatten.
  6. Häll ner mjölredningen och vispa eller mixa.
  7. Koka upp och ställ från värmen.
  8. Rör ner honung efter smak medan krämen svalnar.
  9. Servera med kall mjölk.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.